.

zondag 3 juli 2011

Mijn hond kan voetballen



Mijn hond Luna kan voetballen...
Echt waar.
Nuja, niet echt het voetbalspel dat je op televisie ziet, dat is wat moeilijk met al die poten. Wel een variant erop,  die we onlangs samen hebben uitgedokterd. Nationale televisie-waardig, zo vonden we zelf.  Hondvriendelijk en 1000 keer minder saai dan het echte spel.

Om de Luna-variant te kunnen spelen heb je alvast twee ballen nodig en een plein dat ongeveer de grootte heeft van een tuin waarin je een comfortabele barbecue voor 50 personen en een tuinkabouter kan organiseren, liefst één dat afgesloten is met grote sparren en met best geen buxussen in de buurt.. Je speelt altijd met een even aantal spelers, waarvan de helft viervoeters. Let op, doe liever geen teenslippers aan.

Het spel start als een van de ballen in beweging wordt gebracht, best door iemand die niet deelneemt aan de wedstrijd. Wie als eerste de bal aanraakt, is aan zet. Van dan af wordt de tegenpartij verdediger van zijn doel en moet die proberen het projectiel zo vlug mogelijk te ontfutselen van de andere. Je kan scoren door de bal aan de overzijde van het terrein te brengen tussen de twee doelpalen van de tegenstander, zoals bij het echte spel. Lijkt allemaal heel gewoontjes... maar nu komen de aanpassingen.

De hond kiest waar de doelpalen zijn, je zal wel merken dat het spel anders niet gespeeld kan worden. Als je aan zet bent en je hond komt schuimbekkend op je af, hou dan rekening met het feit dat tackles van de intussen wat speels-agressief geworden viervoeter niet afgestraft kunnen worden. (een regel waar Luna erg op stond) Om niet al te veel kleerscheuren op te lopen, kan je een tweede bal in het spel brengen, die als afleider dient. Dit is aan te raden als je hond een pitbull of rottweiler is. Met deze bal kan echter niet gescoord worden. Schunnig taalgebruik is verboden. Net als de woorden: "Kijk daar, een konijn."

Het spel is gedaan als je je hond laat winnen.



Nog enkele kleine regeltjes voor de goede gang van zaken:

- Het is verboden de hond om te kopen, het aanbrengen van bouten, hondenbrokjes, boterhammen met
  choco wordt gezien als omkoperij.
- De hond mag op zijn/haar beurt geen gebruik maken van vlijmscherpe hoektanden en niet-geveilde nagels. staarten en lange oren mogen wel meedoen.
- Als de bal buiten rolt, geldt er een gedoogbeleid naast het veld. Wie de bal als eerste op het veld brengt, krijgt een punt. Hoe je het doet, dat maakt niet uit. Enkel vuurwapens en discussiërende politici zijn verboden.
- Buitenspel bestaat niet. Toch geen hond die dat snapt.

73,5% waarheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten